woensdag 6 januari 2016

Links, vergaar eens moed om het eerlijke verhaal te vertellen!

Nog veel irritanter dan welke linkse mening dan ook is het structureel ontkennen door Links dat ook maar iemand de ramp waartoe het linkse beleid leidt, heeft voorzien. Bv. iedereen zag al lang vantevoren aankomen dat Asschers plan om de maximale periode van verlengingen van tijdelijke dienstverbanden tot twee jaar terug te brengen niet zal leiden tot meer vaste dienstverbanden maar alleen maar tot nog snellere beëindigingen en dus tot nog meer onzekerheid voor de werknemer zonder vast contract, maar het laat zich eenvoudig raden hoe de PvdA gaat reageren als een onderzoek dit ook echt gaat bevestigen: ‘goh, wat een verrassende uitkomsten; niemand zag dit aankomen’. Want zo reageert de PvdA altijd op elk falen van haar beleid: bij Links is het immers altijd 'wir haben es nicht gewusst’ (waarmee ik een bruggetje maak naar Duitsland in de volgende alinea :)).

Dat geldt helemaal voor het multiculturalisme. Links reageert weer heel geschokt om de massa-aanrandingen in Duitsland (dat zagen ze echt niet aankomen 'want de moslim die ik ken is zo'n aardige man'!), maar al zolang internet bestaat explodeert het zo ongeveer met de waarschuwing dat dit soort zaken gaan gebeuren als je veel moslims toelaat; nota bene Wilders refereerde daar onlangs nog expliciet aan met zijn ‘testosteronbommen’-opmerking. En nog veel gewichtiger is de waarschuwing die het conservatisme over het multiculturele experiment al gaf toen er überhaupt nog geen multiculturele samenleving bestond: multicultuur leidt onvermijdelijk tot burgeroorlog. Dat is namelijk in wezen de kern van het conservatisme: een samenleving kan slechts worden gebaseerd op één waarden- en normenstelsel, omdat men anders eindeloos veel fundamentele conflicten en dus onvermijdelijk geweld en zelfs een burgeroorlog krijgt. Daarom heeft de overheid volgens het conservatisme de taak elke burger tot de juiste, want enige normatieve systeem ‘op te voeden’, waarbij het dan volgens de meer ‘verlichte’ conservatieven niet eens uitmaakt welk normensysteem men kiest (dat zou dus ook de islam kunnen zijn), als men er maar één kiest en die aan iedereen oplegt. Zo ook: de islamitische cultuur werkt prima en onze westerse cultuur werkt ook prima, maar niet tegelijkertijd op één plek, want dan krijg je rampen zoals nu in Keulen (en ook ons ‘Marokkanenprobleem’ is simpelweg het gevolg van de mix van twee culturen: http://gebandvanjoop.blogspot.nl/2015/09/ideologische-reflecties-met-betrekking.html).

Uiteraard heeft Links het volste recht om het hiermee oneens te zijn en wel te geloven in een vreedzame harmonie van verschillende normensystemen binnen één Staat (of te geloven dat we wel mensen maar niet hun cultuur importeren zodat er in feite geen multicultuur is). God verhoede het dat het geweld escaleert en tot een heuse burgeroorlog voert, maar als dat toch gebeurt, wees dan zo moedig, Links, om eerlijk te zijn in plaats van je eeuwige leugen dat ‘niemand’ zo’n burgeroorlog heeft zien aankomen. En kom ook niet aan met de leugen dat er ook niets zou zijn gebeurd als men net als Links zou hebben geloofd in een harmonie, zodat degenen die waarschuwden eigenlijk zelf de oorzaak zijn van het geweld en de burgeroorlog – gelijk degenen die waarschuwen voor een bankrun zelf de bankrun hebben veroorzaakt (hetgeen Links natuurlijk ook dolgraag doet: puur vanwege Wilders en het racistische gedrag van autochtonen zouden moslims zich niet thuis voelen en slechts daarom tot hun wangedrag komen).

Waar Links wel mee aan moet komen en dat ook nu al zou moeten doen is gewoon het eerlijke Linkse verhaal vertellen: Links hanteert (in veel gevallen) ook in de politiek de Kantiaanse (deontologische) morraalleer waarbij men de plicht heeft het moreel goede te doen, ongeacht waartoe dat leidt. Het eerlijke verhaal van Links is dus: wij hebben de morele plicht om mensen die het minder goed hebben dan wij op te vangen en op te nemen, ongeacht waartoe dat leidt. Als dat leidt tot een burgeroorlog of (theoretisch gesproken) tot zelfs de totale vernietiging van de mensheid, dan is dat jammer maar dat kan ons niet van onze morele plichten ontslaan. We moeten de mensen helpen – dat is onze heilige plicht – en elk noodzakelijk gevolg daarvan op de koop toe nemen dus ook als dat impliceert dat al onze vrouwen zullen worden verkracht. Net als bij Kant vereist dat dan wel ook het geloof in een rechtvaardige God en het hiernamaals, zodat we niet tevergeefs onszelf of onze vrouwen opofferen voor het moreel goede maar door God zullen worden beloond met het eeuwige leven in het hiernamaals voor ons goede gedrag.

Wanneer vergaart Links nu eens de moed om dat eerlijke Linkse verhaal te vertellen en te stoppen met het zich verstoppen achter de al veel te vaak gehoorde leugen ‘goh, niemand heeft dit zien aankomen’?

1 opmerking:

 1. Heeft eigenlijk maar weinig met ´links´, een economische stroming te maken.

  Maar dit is een prachtig moment, voor mij wel los te bezien van mijn persoonlijke multiculti sympathieën. Dat is persoonlijk en gevoelsmatig, en zou dus slechts mijn motivatie, niet mijn oordeel dienen te kleuren.

  Gutmenscherei! Deze stroming heeft parasitaire trekjes gekregen, met name naar de linkse kant, doch Merkel heeft met haar: ´wir schaffen das´ aangetoond dat dit fenomeen ook actief is aan de nogal conservatieve mainstream christen- democratische kant.

  2 hoofdstromen van dit fenomeen botsen frontaal en dreigen elkaar vrijwel te annihileren:

  Het feminisme en het multiculturalisme! Nu zou ik me totaal niet schamen om samen met de Keulse vrouwen te demonstreren, die vrouwen zijn echt, itt hun oudere Zure Zusters, die dit hele gebeuren nog moeten inpassen in hun fundamentalistische verhaaltjes.

  Die andere component: het verdedigen van het multiculturalisme, is nòg beschamender!

  Of niet: gebeurtenissen buiten het eigen mens- en maatschappijbeeld worden niet gezien, zeker niet als ze in conflict komen met een ander aspect daarvan.

  Maar het feit dat dit dagenlang verzwegen is doet toch denken aan een doofpot of zelfs een psy-op.

  Een gedegen achtergrond onderzoek moet duidelijk maken in hoeverre dit georganiseerd is, door wie en met welk motief.

  En inderdaad, op semi- linkse media probereert men het te framen als racisme of als sexisme.


  Gaat niet lukken: kortsluiting!!!

  BeantwoordenVerwijderen